Jouw huishoudelijke hulp tijdens de coronacrisis

Een schoon huis was nog nooit zo belangrijk. Onze service gaat tijdens de coronapandemie door. Wij volgen de richtlijnen van het RIVM en de GGD. Wij vragen u nadrukkelijk om op de hoogte te blijven van de richtlijnen en deze op te volgen. 

Contactloos schoonmaken

Het belangrijkst is dat iedereen gezond blijft en goed voor zichzelf en voor anderen zorgt. Zolang u en uw schoonmaakster zich aan de richtlijnen van het RIVM houden, kan uw schoonmaakster komen werken. 

Met de volgende maatregelen creëert u een zo veilig mogelijke werkomgeving:

  • Houd 1,5 meter (2 grote stappen) afstand van elkaar;
  • Verzet de afspraak als u, iemand in uw huishouden of de schoonmaakster klachten heeft;
  • Was regelmatig de handen;
  • Gebruik mondkapjes als de schoonmaakster aan het werk is;
  • Minimaliseer het contact door de kamer waar de hulp is te verlaten;
  • Ventileer goed tijdens de schoonmaak door een raam of deur open te zetten;
  • Desinfecteer oppervlakten die u veel gebruikt, zoals lichtschakelaars, deurklinken en keukenapparatuur;
  • Gooi afval direct na de schoonmaak weg;
  • Stem van tevoren af welke schoonmaak- en desinfectiemiddelen nodig zijn.

Als jullie niet aan de richtlijnen van het RIVM kunnen voldoen, raden wij het aan om de afspraak te verzetten. Houd contact met elkaar en spreek een andere dag af.

Hygiënisch schoonmaken

Onze schoonmaaksters hebben de mogelijkheid om een schoonmaakcursus te volgen. Bij deze online cursus leert de hulp hoe ze het beste kan schoonmaken. U kunt in uw account zien of uw schoonmaakster de cursus gevolgd heeft. 

Ondersteuning van de hulp en de economie 

Door de coronapandemie valt het inkomen van hulpen soms weg. Wij merken dat huishoudens de hulp vaak blijven ondersteunen. U kunt uw hulp steunen door te vragen alsnog een factuur te versturen, ook wanneer niet alle uren gewerkt zijn. Zo wordt uw schoonmaakster financieel minder hard getroffen. Bovendien helpt u de economie draaiende te houden.

Met de juiste veiligheidsmaatregelen kunt u ook nu een schoonmaakster inschakelen. Alleen samen komen we er doorheen!

Vaste huishoudelijke hulp

Je krijgt een eigen huishoudelijke hulp (m/v) die altijd bij je komt schoonmaken. Je hoeft dus niet bang te zijn dat er telkens iemand anders bij je thuis komt. Een vaste huishoudelijke hulp weet na een tijdje precies hoe ze bij jou in huis moet schoonmaken. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat je schoonmaakster bij je past. Dan is het onmisbaar dat je altijd dezelfde hulp in huis hebt.

Gecertificeerde huishoudelijke hulp

Onze huishoudelijke hulpen hebben een schoonmaakcertificaat. Zodra hulpen zich bij ons inschrijven, moeten ze een training volgen. Na het afronden van de training mogen ze als schoonmaakster (m/v) aan de slag. Bij deze training leren onze huishoudelijke hulpen de basis van het schoonmaken. Daarnaast leren ze bijvoorbeeld hoe ze hun gewerkte uren moeten factureren.

Fonds voor schade door de hulp

Wij bieden een uniek fonds voor schade. Het gaat hierbij om schade die is veroorzaakt door je huishoudelijke hulp tijdens het schoonmaken. Als je eigen verzekering de schade niet (volledig) dekt of als je eigen risico moet betalen, schakel je ons fonds in. Bij schade kun je bijvoorbeeld denken aan een afstandsbediening die van tafel is gestoten of een omgevallen spiegel.

Gratis nieuwe schoonmaakster (m/v)

Onze insteek is dat de huishoudelijke hulp lang bij je blijft werken. Er kunnen altijd omstandigheden zijn waarin jouw schoonmaakster of schoonmaker eerder stopt dan verwacht. Je bent bij ons verzekerd van een nieuwe hulp als je schoonmaakster stopt. Hier betaal je geen extra toeslag voor, deze garantie is onderdeel van ons schoonmaakabonnement. Je zit dus nooit zonder hulp!