Huishoudelijke hulp en belasting

Er zijn verschillende regelingen rondom uw huishoudelijke hulp, belasting en overige wetgeving. Op deze pagina leest u alles over de wetgeving rondom huishoudelijke hulp, de Regeling Dienstverlening aan Huis en belasting en onze eigen regelgeving.

Is huishoudelijke hulp aftrekbaar van de belasting?

Nee, huishoudelijke hulp is niet aftrekbaar van de belasting. Een schoonmaakster voor bedrijven is wel aftrekbaar. Hiervoor moet de hulp daadwerkelijk door uw bedrijf worden ingehuurd. 

Herroepingsrecht

Als u iets koopt op afstand, heeft u 14 dagen bedenktijd. Dit herroepingsrecht geldt echter niet op maatwerk. Daarom heeft u bij Ikzoekhuishoudelijkehulp.nl beperkt herroepingsrecht: 14 dagen of tot wij een geschikte huishoudelijke hulp voor u hebben gevonden. Het herroepingsrecht start zodra u een hulp heeft aangevraagd en onze voorwaarden heeft geaccepteerd. Zodra wij uw hulp hebben gevonden (of na 14 dagen), stopt uw herroepingsrecht.

Inschrijven voor huishoudelijke hulp

Regeling Dienstverlening aan Huis


In bovenstaand filmpje leggen we uit hoe de Regeling Dienstverlening aan Huis werkt.
De overheid heeft in 2007 de regeling 'Dienstverlening aan Huis' in het leven geroepen om wit werk te bevorderen en zwart werk tegen te gaan. Voor werkgevers scheelt deze regeling een hoop administratieve verplichtingen. Er hoeft geen loonbelasting of premie meer betaald te worden. Uw huishoudelijke hulp valt onder de 'Regeling Dienstverlening aan Huis' als deze aan de volgende voorwaarden voldoet:

Inschrijven voor huishoudelijke hulp

Ziekte

Als de huishoudelijke hulp ziek is, moet u officieel gezien de eerste zes weken 70% doorbetalen (art. 7:629 lid 2 BW). Toch merken we dat de meeste mensen afspreken dat de hulp op een andere dag werkt om de uren in te halen. U kunt dit zelf met de hulp afspreken en eventueel vastleggen in het contract.

Inschrijven voor huishoudelijke hulp

Geniet ook van het gemak van een huishoudelijke hulp in huis

Net als 15.505 andere huishoudens


  • Een huishoudelijke hulp voor € 13,50 per uur
  • Een huishoudelijke hulp met schoonmaakcertificaat
  • Eigen account met handig urenoverizcht
  • Fonds bij schade door hulp
  • Een vervangende hulp

Vaste huishoudelijke hulp

U krijgt een eigen huishoudelijke hulp die altijd bij u komt schoonmaken. U hoeft dus niet bang te zijn dat er telkens iemand anders bij u thuis komt. Een vaste huishoudelijke hulp weet na een tijdje precies hoe ze bij u in huis moet schoonmaken. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat uw schoonmaakster bij u past. Dan is het onmisbaar dat u altijd dezelfde hulp in huis heeft.

Gecertificeerde huishoudelijke hulp

Onze huishoudelijke hulpen hebben een schoonmaakcertificaat. Zodra hulpen zich bij ons inschrijven, moeten ze een training volgen. Na het afronden van de training mogen ze als schoonmaakster aan de slag. Bij deze training leren onze huishoudelijke hulpen de basis van het schoonmaken. Daarnaast leren ze bijvoorbeeld hoe ze hun gewerkte uren moeten factureren.

Fonds voor schade door uw hulp

Wij bieden een uniek fonds voor schade. Het gaat hierbij om schade die is veroorzaakt door uw huishoudelijke hulp tijdens het schoonmaken. Als uw eigen verzekering de schade niet (volledig) dekt of als u eigen risico moet betalen, schakelt u ons fonds in. Bij schade kunt u bijvoorbeeld denken aan een afstandsbediening die van tafel is gestoten of een omgevallen spiegel.

Gratis nieuwe schoonmaakster

Onze insteek is dat uw huishoudelijke hulp lang bij u blijft werken. Er kunnen altijd omstandigheden zijn waarin uw schoonmaakster eerder stopt dan verwacht. U bent bij ons verzekerd van een nieuwe hulp als uw schoonmaakster stopt. Hier betaalt u geen extra toeslag voor, deze garantie is onderdeel van ons schoonmaakabonnement. U zit dus nooit zonder hulp!