Wetgeving

Herroepingsrecht

Er geldt een wettelijke bedenktijd van 14 dagen op de dienst van Ikzoekhuishoudelijkehulp.nl. Deze is van kracht zodra er een aanvraag voor de hulp is ingediend en de algemene voorwaarden zijn geaccepteerd. Het herroepingsrecht stopt zodra wij een hulp voor u hebben gevonden. Op het moment dat wij een hulp voor u hebben gevonden, doet u afstand van uw 14 dagen herroepingsrecht. Voldoet de aangeboden schoonmaakster toch niet aan uw opgegeven eisen? Dan kunt u dit, nog tot een jaar na de aanvraag, aangeven en gaan wij kosteloos voor u op zoek naar een andere passende kandidaat.

Inschrijven voor huishoudelijke hulp

Regeling dienstverlening aan huis


In bovenstaand filmpje leggen we uit hoe de Regeling Dienstverlening aan Huis werkt.
De overheid heeft in 2007 de regeling 'Dienstverlening aan Huis' in het leven geroepen om wit werk te bevorderen en zo zwart werk tegen te gaan. Voor werkgevers scheelt deze regeling een hoop administratieve verplichtingen, en daarnaast hoeft er geen loonbelasting of premie meer betaald te worden.


Uw huishoudelijke hulp valt onder de 'Regeling Dienstverlening aan Huis' als deze aan de volgende voorwaarden voldoet:

Bij ziekte van uw huishoudelijke hulp raden wij u aan om in overleg een 'inhaaldatum' te plannen. Datzelfde geldt voor vakantie van de huishoudelijke hulp. Het recht op vakantie is al verrekend in het loon van de hulp.

De taken van een huishoudelijke hulp:

Een huishoudelijke hulp mag verschillende taken bij u uitvoeren, hieronder vallen bijvoorbeeld:

Inschrijven voor huishoudelijke hulp

Het contract 

Wanneer de huishoudelijke hulp bij u aan de slag gaat, is het verstandig om afspraken schriftelijk vast te leggen. Zaken die vastgelegd kunnen worden in het contract zijn bijvoorbeeld; het aantal uur in de week dat de huishoudelijke hulp bij u aan de slag gaat, het loon en de tijden waarop de hulp bij u komt werken. Wanneer u via ons een huishoudelijke hulp zoekt dan krijgt u toegang tot een voorbeeldcontract. Deze kunt u gebruiken bij het opstellen van het contract met uw hulp.

Ziekte

Als de huishoudelijke hulp ziek is, moet u officieel gezien de eerste zes weken 70% doorbetalen (art. 7:629 lid 2 BW). Toch merken we dat de meeste mensen afspreken dat de hulp op een andere dag langs komt om de uren in te halen. U kunt dit zelf met de hulp afspreken en eventueel vastleggen in het contract.

Indien de huishoudelijke hulp langdurig ziek is, kunt u bij ons wel een nieuwe hulp aanvragen. Dit valt meestal nog onder onze garantie.

Inschrijven voor huishoudelijke hulp

Geniet ook van een huishoudelijke hulp in huis

Net als 14.718 andere huishoudens


  • Een huishoudelijke hulp voor € 13,50 per uur
  • Een huishoudelijke hulp met schoonmaakcertificaat
  • Eigen account met handig urenoverizcht
  • Vergoeding bij schade of ongevallen
  • Een vervangende hulp