Meubels renoveren

Meubels renoveren

Ervaringen 7,4

Gemiddelde score op basis van 3250 beoordelingen. Bekijk alle beoordelingen

Zijn jouw meubels (door slecht onderhoud) nu toch echt aan vervanging toe? Maar heb je niet voldoende financiële middelen om nieuwe meubels aan te schaffen? Denk er dan eens aan om jouw meubels te renoveren.

Wanneer je je meubels gaat renoveren is het belangrijk om je goed te laten informeren over de mogelijkheden. Het opknappen van houten meubels laat ze vaak flink stijgen in waarde. Het is daarom belangrijk om dit goed te doen. Zorg in ieder geval eerst dat je weet waarmee het meubel is behandeld. Dit kun je doen door een druppel terpentine aan te brengen. Wanneer de druppel er voor zorgt dat het hout blank wordt dan gaat het om een olie- of waslaag. In alle andere gevallen is het hout behandeld met lak, vernis of politoer.

Voordat je begint met het behandelen van jouw houten meubel zul je alle sloten en ijzeren platen van het meubel moeten verwijderen. Indien het hout is behandeld met een waslaag, gebruik je een staalborstel om deze te verwijderen, lak verwijder je met een krabber of mesje na het aanbrengen van een afbijtend middel. Zorg in ieder geval dat je altijd met de nerf van het hout meegaat.

Na het verwijderen van de oude lagen zul je je houten meubel moeten reinigen. Dit doe je door gebruik te maken van water en ammonia of aceton. Nadat je het hout goed hebt gereinigd kun je het in de was gaan zetten. De was breng je met een zachte borstel of doek aan. Hierbij maak je gebruik van draaiende bewegingen. Na het aanbrengen van de was is het belangrijk dat je het meubel een nacht laat drogen. Na deze nacht kun je het meubel schoonwrijven met een zachte doek. In plaats van het behandelen met was kun je er ook voor kiezen om je meubel met olie te behandelen. In dat geval gebruik je teak- of lijnolie.

Om te voorkomen dat je je meubels op moet knappen is het belangrijk dat je deze goed onderhoud. Dit kan door ervoor te zorgen dat de meubels schoon worden gehouden en met zorg worden behandeld. Om watervlekken (van glazen) tegen te gaan kun je het beste gebruikmaken van een tafelkleed of viltjes. Je krijgt in dat geval geen kringen op tafel. Ook dien je het tegen scherpe voorwerpen te beschermen om krassen te voorkomen.

Geniet ook van het gemak van een huishoudelijke hulp (m/v) in huis

Net als 15.278 andere huishoudens

De voordelen

  • Jij hebt altijd een gemotiveerde hulp
  • Je beslist na 3 maanden of de hulp blijft of gaat
  • De eerste 3 maanden heb je een hulp voor €15 p/u
  • Vanaf dag 1 recht op het fonds bij schade door de hulp

Na 3 maanden een goede hulp gevonden?

  • Wij verlagen het abonnement naar €9,95 p/mnd
  • Jij betaalt jouw schoonmaaktopper €18 p/u
  • Jij hebt altijd een schoon en fris huis

Vaste huishoudelijke hulp

We sturen je de gegevens van een hulp die aangeeft bij jou te willen werken. Jullie maken zelf afspraken wanneer en hoe vaak de hulp komt schoonmaken. Je hoeft dus niet bang te zijn dat er telkens iemand anders bij je thuis komt. Een vaste huishoudelijke hulp weet na een tijdje precies hoe ze bij jou in huis moet schoonmaken. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat je schoonmaakster bij je past. Dan is het onmisbaar dat je altijd dezelfde hulp in huis hebt.

Gecertificeerde huishoudelijke hulp

Onze huishoudelijke hulpen hebben een schoonmaakcertificaat. Zodra hulpen zich bij ons inschrijven, volgen ze een training. Na het afronden van de training mogen ze als schoonmaakster (m/v) aan de slag. Bij deze training leren onze huishoudelijke hulpen de basis van het schoonmaken. Daarnaast leren ze bijvoorbeeld hoe ze hun gewerkte uren moeten factureren.

Fonds voor schade door de hulp

Wij bieden een uniek fonds voor schade. Het gaat hierbij om schade die is veroorzaakt door je huishoudelijke hulp tijdens het schoonmaken. Als je eigen verzekering de schade niet (volledig) dekt of als je eigen risico moet betalen, schakel je ons fonds in. Bij schade kun je bijvoorbeeld denken aan een afstandsbediening die van tafel is gestoten of een omgevallen spiegel.

Gratis nieuwe schoonmaakster (m/v)

Onze insteek is dat de huishoudelijke hulp lang bij je blijft werken. Er kunnen altijd omstandigheden zijn waarin jouw schoonmaakster of schoonmaker eerder stopt dan verwacht. Wij gaan dan direct op zoek naar een nieuwe hulp. Hier betaal je geen extra toeslag voor, deze garantie is onderdeel van ons schoonmaakabonnement.