Huishoudelijke hulp Wmo of Wlz

Een huishoudelijke hulp via de Wmo of Wlz is een maatwerkvoorziening. Je hebt recht op huishoudelijke hulp via de gemeente als je zelf onvoldoende zelfredzaam bent. Met een persoonsgebonden budget krijg je een budget van de gemeente om zelf je zorg in te kopen.

Wanneer recht op huishoudelijke hulp via gemeente?

Je hebt recht op huishoudelijke hulp via de Wmo of Wlz als je niet voldoende zelfredzaam bent. Hierbij kun je denken aan huishoudelijke hulp bij ziekte, huishoudelijke hulp na een operatie of huishoudelijke hulp na een ziekenhuisopname. Je kunt deze hulp aanvragen bij jouw gemeente. Meestal wordt in een gesprek vastgesteld welke hulp je exact nodig hebt, omdat het een maatwerkvoorziening is. De gemeente bepaalt in hoeverre de huishoudelijke hulp na een operatie via de Wmo geregeld wordt. Dit geldt ook voor hulp na een ziekte of een ziekenhuisopname. 

Op basis van wat de gemeente bepaalt, kun je kiezen tussen hulp in natura of een pgb (persoonsgebonden budget). Bij hulp in natura beslist de gemeente voor jou wat voor hulp jij krijgt. Bij een pgb krijg je van de gemeente een budget om jouw eigen zorg in te richten. Als je kiest voor een pgb, kun jij je Wmo schoonmaakhulp aanvragen bij Ikzoekhuishoudelijkehulp.nl. Je regelt jouw eigen huishoudelijke hulp vanuit jouw recht op Wmo of Wlz. Vervolgens licht jij je gemeente in over de besteding van jouw pgb.

Wat kost huishoudelijke hulp via Wmo?

Een huishoudelijke hulp via Wmo kost € 14,50 per uur. Bij Ikzoekhuishoudelijkehulp.nl bestaan de kosten van een huishoudelijke hulp uit twee delen: het uurloon en het schoonmaakabonnement. Beide delen betaal je vanuit jouw pgb. Huishoudelijke hulp via de gemeente kost bij Ikzoekhuishoudelijkehulp.nl evenveel als reguliere huishoudelijke hulp. Wij zijn niet verbonden aan jouw gemeente, maar koppelen jou enkel aan een pgb schoonmaakhulp.

Wat doet huishoudelijke hulp Wmo?

Jouw Wmo thuishulp helpt je bij de dagelijkse huishoudelijke taken, zoals stofzuigen, dweilen en ramen lappen. De taken van een huishoudelijke hulp via Wmo of Wlz zijn meestal hetzelfde als de taken van een reguliere huishoudelijke hulp. Je stelt in overleg met de hulp een takenlijst op.

Vaste huishoudelijke hulp

We sturen je de gegevens van een hulp die aangeeft bij jou te willen werken. Jullie maken zelf afspraken wanneer en hoe vaak de hulp komt schoonmaken. Je hoeft dus niet bang te zijn dat er telkens iemand anders bij je thuis komt. Een vaste huishoudelijke hulp weet na een tijdje precies hoe ze bij jou in huis moet schoonmaken. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat je schoonmaakster bij je past. Dan is het onmisbaar dat je altijd dezelfde hulp in huis hebt.

Gecertificeerde huishoudelijke hulp

Onze huishoudelijke hulpen hebben een schoonmaakcertificaat. Zodra hulpen zich bij ons inschrijven, volgen ze een training. Na het afronden van de training mogen ze als schoonmaakster (m/v) aan de slag. Bij deze training leren onze huishoudelijke hulpen de basis van het schoonmaken. Daarnaast leren ze bijvoorbeeld hoe ze hun gewerkte uren moeten factureren.

Fonds voor schade door de hulp

Wij bieden een uniek fonds voor schade. Het gaat hierbij om schade die is veroorzaakt door je huishoudelijke hulp tijdens het schoonmaken. Als je eigen verzekering de schade niet (volledig) dekt of als je eigen risico moet betalen, schakel je ons fonds in. Bij schade kun je bijvoorbeeld denken aan een afstandsbediening die van tafel is gestoten of een omgevallen spiegel.

Gratis nieuwe schoonmaakster (m/v)

Onze insteek is dat de huishoudelijke hulp lang bij je blijft werken. Er kunnen altijd omstandigheden zijn waarin jouw schoonmaakster of schoonmaker eerder stopt dan verwacht. Wij gaan dan direct op zoek naar een nieuwe hulp. Hier betaal je geen extra toeslag voor, deze garantie is onderdeel van ons schoonmaakabonnement.