Slimme manieren om je badkamer schoon te maken

De badkamer is een ruimte waar we ons iedere dag in bevinden. U zult deze ruimte gebruiken om uzelf te wassen en te douchen of om uw tanden te poetsen. Het is belangrijk om de badkamer goed hygiënisch schoon te houden. Met de volgende tips wordt het schoonmaken van de badkamer een stuk makkelijker voor u of uw hulp in de huishouding.

1. Het bad
Om het vuil en de zeep resten uit uw badkuip te verwijderen kunt u gebruik maken van een plantenspuit gevuld met warme azijn. Laat dit goed inwerken, neem vervolgens met een natte doek af en spoel goed na met water. Met een droge doek wrijft u de badkuip helemaal schoon.

Al er gebruik gemaakt wordt van badolieën en u heeft last van olieresten, smeer deze dan in met tandpasta en spoel het dan goed af.

Wilt u uw badkuip goed schoon hebben maar heeft u weinig tijd? Vul de badkuip dan eerst met heet water en een grote dosis biotex, laat dit enige tijd staan en spoel het daarna na met warm water.

Heeft u last van een kraan die blijft druppelen? De gele vlekken die hierdoor ontstaan zijn te verwijderen met citroensap en koud water.

2. Douchegordijn
Een douchegordijn wordt vaak erg vies door de water en zeepresten. Het is dan ook belangrijk om ook dit goed schoon te houden. Dit kan gedaan worden door het douchegordijn te wassen. Voor het wassen kunt u gebruik maken van een vaatwastablet, fijnwasmiddel en witte azijn. U wast het douchegordijn dan op 40 of 60 graden.

3. De douchekop
Het is verstandig om uw douchekop direct na het douchen schoon te maken. Daarnaast dient u de douchekop ook nog regelmatig te ontkalken. Het ontkalken doet u door de douchekop een paar uur in een bak met heet water en azijn te leggen. Wanneer er toch nog kalkaanslag blijft zitten in de gaatjes van de douchekop verwijdert u deze het beste met een tandenstoker.

4. De spiegel
Een spiegel in de badkamer is erg handig. Na het douchen gebruikt u deze om uw haren te doen of uzelf te scheren. Het is dan wel belangrijk dat uw spiegel schoon en onbeslagen is.

Het schoonhouden van de spiegel kunt u doen door deze goed in te wrijven met een schone vochtige doek en later droog te wrijven met een oude krant. U kunt uw spiegel ook schoonmaken met behulp van een vochtig doekje of glassex. In dat geval wrijft u de spiegel daarna nog weer goed droog.

Om te voorkomen dat uw spiegel beslaat kunt u de spiegel insmeren met shampoo. Dit laat u even inwerken en daarna wrijft u de spiegel goed droog. Dit kunt u ook doen met afwasmiddel of scheerschuim.

5. De tegels
De tegels van uw badkamer zijn vaak ongemerkt erg vies. Het vuil hoopt zich op in de voegen tussen de tegels. Hieronder vindt u enkele tips om uw tegels schoon te maken.

U kunt uw tegels schoonmaken door deze te behandelen met warm water en azijn. U maakt eerst een doek vochtig met het water en brengt daarna een beetje azijn aan op de doek. Dit wrijft u over de vuile plek en spoelt u af met water. Om de tegels glanzend te krijgen kunt u deze inwrijven met shampoo of glansspoelmiddel van de vaatwasser.

De voegen tussen de tegels zijn goed te behandelen met een oude tandenborstel met verdund bleekmiddel. Dit laat u even intrekken en spoelt u vervolgens goed af.

6. De wastafel
In de wastafel kunt u vaak veel haren, tandpasta en andere viezigheden vinden. De vlekken die hierdoor ontstaan kunt u het beste op de hieronder genoemde manieren verwijderen.

De wastafel dient u eerst goed te reinigen met allesreiniger. U kunt een sanitairreiniger of ontkalker gebruiken om de wastafel verder schoon te maken. Om het putje van de wastafel schoon te krijgen gebruikt u een doekje dat doordrenkt is met azijn. Dit doekje legt u een tijdje op het putje. Hierna spoelt u het putje goed door.

Wilt u graag een interieurverzorgster inschakelen voor het uitvoeren van huishoudelijke werkzaamheden?
Schrijf u dan bij ons in, wij hebben vaak al binnen enkele dagen een geschikte kandidaat!

 
Language English