Eigen Bijdrage

Kunt u zelfstandig blijven wonen doordat een huishoudelijke hulp huishoudelijke taken van u overneemt? Dan wordt dit veelal geregeld vanuit de WMO voorziening. Lees hier alles over de eigen bijdrage voor huishoudelijke hulp vanuit WMO. 

Eigen risico zorgverzekering

Om te zorgen dat mensen zich bewust zijn van de zorgkosten en om te voorkomen dat mensen onnodig gebruik maken van zorg, moet er een eigen bijdrage betaald worden. De hoogte van de eigen bijdrage wordt door de overheid vastgesteld en dient door uzelf aan de verzekering te worden betaald. Maakt u gebruik van zorg waarvoor een eigen bijdrage geld, dan betaalt u deze kosten zelf. Heeft u het volledige bedrag aan eigen bijdrage al betaald, dan vergoedt de verzekering deze kosten. In sommige gevallen wordt de eigen bijdrage vergoed via een aanvullende verzekering.

Huishoudelijke hulp Wmo-voorzieningen

Wanneer u thuis woont en hulp nodig hebt om zelfstandig te kunnen blijven wonen dan maakt u gebruik van Wmo-voorzieningen. De Wmo-voorzieningen worden door de gemeente betaald. De gemeente mag hiervoor een eigen bijdrage van u vragen. Hierover zijn geen landelijke afspraken gemaakt. De eigen bijdrage kan dus per gemeente verschillen. Voorbeelden van Wmo-voorzieningen zijn:

  • Hulp in het huishouden;
  • Hulpmiddelen: bijvoorbeeld een rolstoel;
  • Aangepast vervoer;
  • Aanpassingen in uw woning.

Eigen bijdrage berekenen

Het CAK (Centraal Administratie Kantoor) berekent en incasseert de eigen bijdragen voor de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosen (AWBZ) en de Wmo. AWBZ-instellingen worden door het CAK gefinancierd en ook het uitbetalen van de compensatie eigen risico in de zorgverzekeringswet gebeurt door het CAK.

Eigen bijdrage huishoudelijke hulp

In enkele gevallen dient u een hoge eigen bijdrage voor huishoudelijke hulp te betalen. Wanneer deze eigen bijdrage hoger is dan € 12,50 per uur dan is het voordeliger om uw hulp via ons te zoeken. De kosten voor hulp in de huishouding zijn bij ons slechts € 12,50 per uur. Het betreft een bedrag, hier komen dus geen kosten bij.

Huishoudelijke hulp gezocht

Is een huishoudelijke hulp via de WMO-voorziening niet gunstig voor u, maar is een hulp wel wenselijk? Vraag dan een betrouwbare hulp aan via ikzoekhuishoudelijkehulp. Zo geniet u van de volgende voordelen:

Wilt u een te hoge eigen bijdrage vermijden en profiteren van een hulp voor slechts € 12,50 per uur? Schrijf u dan vandaag nog in en ontvang binnen drie dagen de gegevens van een potentiële kandidaat.

Zoek een huishoudelijke hulp