Keuken schoonmaken

Keuken schoonmaken

Ervaringen Waardering: 8,4

Lees meer ervaringen

Gemiddelde score op basis van 1717 beoordelingen. Bekijk alle beoordelingen

De keuken is de plek waar u uw eten bereidt. Het is dus belangrijk dat deze plek hygiënisch schoon is. Met de volgende tips houdt u uw keuken schoon zodat u veilig en lekker uw eten klaar kunt maken. Het is van belang dat u of uw poetshulp uw keuken minstens één keer per maand goed schoonmaakt

Aanrecht schoonmaken
Uw marmer of granieten aanrechtblad is het beste te reinigen met heet water. Een aanrechtblad van kunstgraniet kunt u het best reinigen met chloor, aceton of waterstofperoxide. Daarnaast kunt u ook bleek gebruiken. U zet dan uw aanrechtblad in de bleek en u poetst dit vervolgens op en spoelt het weer schoon. Wanneer u een RVS aanrechtblad hebt dan kunt u deze het beste schoonmaken met groene zeep. U wrijft dit goed in een neemt het aanrechtblad vervolgens af met een vochtig doekje.

Heeft u last van aanslag of kalk op uw aanrechtblad? Breng dan wat cola aan op de vlek en laat dit inwerken. Vervolgens behandelt u deze vlek met een schuurspons, u spoelt het af en maakt de plek vetvrij met afwasmiddel en water.

Om uw aanrecht goed schoon te houden dient u een schone vaatdoek te gebruiken en deze iedere dag te vernieuwen. Wanneer u dit niet doet dan zullen de bacteriën zich in de doek verzamelen.

Keukenkastjes schoonmaken
Het schoonmaken van keukenkastjes is vaak veel en vervelend werk. Toch is het belangrijk om ook dit niet over te slaan. Bovenop de keukenkastjes kan een vetaanslag ontstaan. Om dit te voorkomen kunt u hier aluminiumfolie of oude kranten neerleggen. Als u deze elke maand vervangt houdt u de bovenkant goed schoon.

De bodem van de kastjes is goed af te nemen wanneer u hier een stuk zeil op plaatst. En ruikt u vieze luchtjes? Maak dan een sopje met chloor, goed boenen en de vieze luchtjes verdwijnen.

Keukenwand schoonmaken
Door te koken en eten voor te bereiden in de keuken wordt de keukenwand vaak smerig. Om goed hygiënisch te blijven werken zal deze ook goed schoongemaakt moeten worden. Dit kan gedaan worden met een sopje van warm water en ammoniak, azijn, groene zeek of vloeibare zeep of afwasmiddel.

Wanneer de voegen vies zijn kunt u het beste een beetje azijn aanbrengen op een oude tandenborstel en de voegen hiermee schoonmaken.

Keukenlade schoonmaken
Een keukenla wordt vaak snel vies omdat deze voor bestek en kleine rommeltjes wordt gebruikt. Het is dan ook aan te raden om een bestekbak te gebruiken in de lade waarin u uw bestek kwijt wilt.

De keukenladen dienen enkele keren per jaar schoongemaakt te worden. Dit kan met een sopje met allesreiniger of afwasmiddel. Komt u grote vetvlekken tegen? Verwijder dit dan met bleek en een schuursponsje. Na de tijd dient u nog wel even de lade met een sopje af te nemen.

De vuilnisbak schoonmaken
In de meeste gevallen zult u een vuilniszak gebruiken in uw vuilnisbak. Ondanks deze zak kunnen de deksel en de binnenkant toch nog erg smerig worden. Een goede manier om de vuilnisbak dan schoon te maken is met behulp van een hogedrukreiniger. Om de vuilnisbak hygiënisch schoon te krijgen dient u gebruik te maken van een sopje waar chloor aan is toegevoegd.

Daarnaast kunt u enkele kranten onderin de vuilnisbak leggen om ervoor te zorgen dat de onderkant van de bak niet vies wordt. Deze kranten verwisselt u tegelijkertijd met het verwisselen van de vuilniszak.

Komt er een vieze geur uit uw vuilnisbak? Verhelp dit dan door onderin de bak een panty met kattengrind te leggen.

 
Language English